Жительку тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області, 56-річну Тетяну Мудрєнко, поліцейські-колаборанти повісили перед будівлею суду за фразу «Скадовськ – це Україна».

Про це повідомили очевидці, передає Медійна ініціатива за права людини.

Відомо, що жінка разом із сестрою Наталею ходили на мітинги в окупованому місті, співали українські пісні та вимагали, щоб росіяни відпустили міського голову Олександра Яковлєва, якого взяли в полон. Сестри все фільмували на телефони та записували прямі ефіри в соцмережах. 

Наталі через деякий час вдалося виїхати з окупації, а Тетяна разом із чоловіком залишилась в Скадовську. Згодом стало відомо про зникнення Тетяни. Її з чоловіком тримали СІЗО.

Одна місцева жителька розповіла, що Тетяну поліцейські-колаборанти показово повісили перед будівлею суду.

Люди кажуть, що причиною могла стати фраза «Скадовськ – це Україна», а в місцевій інтернет-спільноті писали, що в час, коли Тетяну та Анатолія тримали у відділку, там разом із колишніми українськими поліцейськими пиячив місцевий колаборант «Утя». Він кричав: «Бий цих укропів!».

У місцевих групах пишуть, що до вбивства Тетяни може бути причетний Ігор Іванович Кузьменюк, керівник окупаційного карного розшуку так званої поліції Скадовська.

Зазначають, що ймовірний колаборант жорстокий, катує цивільних за проукраїнську позицію. Рідні подружжя теж не відкидають його причетності до полону та вбивства Тетяни.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ