Росіяни намагаються покращити тактичне положення на Миколаївському напрямку, ведуть наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18 годину, 

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони. Намагається покращити тактичне положення на Миколаївському напрямку.

Здійснював обстріли із танків та різнокаліберної артилерії біля Миколаєва, Українки, Олександрівки та ще п’ятнадцяти населених пунктів. Завдав авіаційного удару неподалік Ольгиного. Веде наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне, - йдеться у повідомленні. 

Корабельне угруповання противника в готовності до застосування утримує два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утримані зайнятих позицій. Здійснив обстріли із ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Карасівка, Великі Проходи, Черняки, Піщане та Печеніги.

Ворог завдав авіаційних ударів біля Прудянки та Верхнього Салтова і вів повітряну розвідку неподалік Руських Тишків та Золочева.

На Слов’янському напрямку противник основні зусилля зосереджує на поновленні наступальних дій. Здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Асіївка, Гусарівка, Чепіль, Протопопівка та Довгеньке. Завдав авіаудару біля Залиману.

Окупанти вели наступальні бої у напрямках Бражківка – Новодмитрівка, Сулигівка – Новодмитрівка, Бражківка – Вірнопілля та Довгеньке – Курулька. Українські воїни завдали противнику втрат та відкинули його назад.

Нагадаємо, Міноборони росії заявило про отруєння своїх військових у Запорізькій області отрутою штучного походження.

ІА "Вголос": НОВИНИ