У неділю, 7 серпня, російські військові завдали ракетних ударів по військових об'єктах у Вінницькій області. Для ударів окупанти застосували гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М "Кинджал".

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ в Facebook.

У командуванні заявили, що основним носієм ракет «Кинджал» є винищувач Міг-31, також можуть використовуватися бомбардувальники Ту-22М3 і Ту-160.

«Це новітній тип ракет, якими володіє Росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році їх випущено всього кілька десятків. Бойова частина х-47м становить 500 кг, швидкість ракети 3500 - понад 12000 км/год», - йдеться в повідомленні.

У командуванні повідомили, що після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тисяч км/год.

Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в ЗСУ засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти і знищувати її. З 24 лютого було зафіксовано лише кілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях", - йдеться в повідомленні.

Як писав «Вголос», командирка артилерії бойовиків, яка наказувала жорстоко бомбити Донбас, була ліквідована не внаслідок прицільного удару «Хаймарса», а під час підриву автомобіля.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ