Окупанти намагаються стримувати Сили оборони на окремих напрямках, продовжуючи обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра.

При цьому росіяни ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Щоб поповнити втрати, росіяни продовжують підготовку мобілізованого особового складу у військових навчальних закладах та центрах підготовки. Після цього «мобіків» посилають до районів ведення бойових дій.

На лівому березу Дніпра росіяни продовжують будувати укріплення для оборони. При цьому окупанти нарощують угруповання окупаційних військ в районі Мелітополя Запорізької області. По периметру міста росіяни будують укріплення та фортифікаційні споруди. Там же цивільним заборонили наближатись до району аеродрому. До міста прибувають колони зі сторони міста Токмак.

Натомість у тимчасово окупованих Каховці, Таврійську і Новій Каховці Херсонської області спостерігається зменшення кількості особового складу ворога. У містах залишається мінімальна кількість окупантів, а по вулицях пересуваються патрулі.

У звільнених населених пунктах Херсонщини тривають стабілізаційні заходи.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:


Пекло на Донбасі та ракети в Білорусі: коротко про ситуацію на інших напрямках
Найважча ситуація, як і раніше, на Сході. Росіяни ведуть наступ на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках й ведуть безперервні обстріли у цих напрямках з усіх видів озброєння, здебільшого з мінометів та різних типів артилерії.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. У військових комісаріатах Брестської області, у період з 7 по 11 листопада, проводились заходи з уточнення особистих даних чоловіків призовного віку.

При цьому з боку Білорусі зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів, зокрема й із застосуванням ударних БпЛА.
Довідка. Загалом поточної доби російські окупанти завдали один ракетний та 6 авіаційних ударів, а також здійснили понад 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ІА "Вголос": НОВИНИ