Російські війська змушені перегруповуватися та залучати додатковий резерв, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Про це він заявив 2 лютого на своїй фейсбук-сторінці.

«Вчора ворог дістав потужного удару у відповідь по всіх фронтах, тому вимушений робити перегрупування і мобілізувати додатковий резерв. Тактична ініціатива поступово починає переходити до України», – написав він.

 

Данілов вказав на те, що стратегічні цілі російських військових – Київ, Харків і Маріуполь – контролює українська влада, Миколаїв і Суми також тримають оборону.

«Російські окупанти готуються до штурмових дій у напрямку Полісся та Сіверська. Московіти не полишають надії блокувати Київ. Але все це марно», – додав секретар РНБО.

За його словами, Ставка Верховного Головнокомандувача, завдяки блискучій роботі української розвідки і спецслужб, має вичерпну інформацію і повну картину планів та намірів командування військ країни-терориста. Активно допомагають нам своїми оперативними розвідданими наші західні партнери.
 
«Ситуація напружена, проти нас Кремль сконцентрував безпрецедентну в сучасній історії кількість військової техніки - тисячі тон броньованого металу, який буде знищений і спалений. Так що у нас, дорогі друзі, ще дуже багато роботи!», - підсумував секретар РНБО.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ