На поточному етапі війни москва не буде віддавати пріоритет захопленню Слов'янська, а зосередиться на захопленні Сіверська і Бахмута.

Про це свідчать нові дані Інституту вивчення війни (ISW).

Цю оцінку ISW підтверджує зустріч міністра оборони росії сергія шойгу з командувачем Східною групою військ генерал-лейтенантом рустамом мурадовим 18 липня.

Міноборони росії оголосило, що шойгу проінспектував Східну групу і доручив мурадову приділити першорядну увагу знищенню українських ракет великої дальності і артилерійських систем.

Війська мурадова діють на напрямку Ізюм - Слов'янськ нібито з метою остаточного захоплення самого Слов'янська, і примітно, що шойгу не давав вказівок мурадову віддавати пріоритет захопленню території на цьому напрямку.

Уточнюється, що ISW вперше виявила пряму згадку про Східне угруповання військ, що діяло в Україні на цьому етапі війни. Раніше повідомлялося, що в захопленні Луганської області брали участь Центральна і Південна групи військ під командуванням генерал-полковника олександра лапіна і генерала армії сергія суровікіна.

Східне угруповання військ, ймовірно, складається з підрозділів Східного військового округу росії, що діяли на Ізюмському напрямку в Харківській області.

У мурадова нижчий ранг, ніж у лапіна і суровікіна, що дозволяє припустити, що кремль вважає Ізюмсько-Слов'янський район менш пріоритетним, ніж захоплення території в Донецькій області в рамках широкої кампанії на Донбасі.

Кремль, ймовірно, спрямовує військові ресурси і високопоставлене керівництво на локальні успіхи навколо Сіверська і Бахмута, попри більш ранні заклики Шойгу до інтенсифікації наступальних операцій в усіх напрямках наступу.

ISW пише, що досі незрозуміло, чи контролює мурадов безпосередньо операції навколо Харкова.

Повідомляється, що російські війська здійснили серію наземних атак на схід від Сіверська і на південь від Бахмута, активізували наступ на Авдіївку і здійснили обмежені наземні штурми на лінії фронту Донецьк - Авдіївка.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ