За останні 72 години окупанти не домоглися значного територіального просування і ризикують втратити імпульс, набраний після взяття Лисичанська.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

На Донбасі російські війська продовжують наносити артилерійські удари по широкому фронту. На деяких ділянках йдуть пробні атаки невеликими ротами і підрозділами чисельністю до взводу.

Однак за останні 72 години вони не домоглися значного територіального просування і ризикують втратити імпульс, набраний після взяття Лисичанська", - йдеться у зведенні.

Як відзначають в британській розвідці, застарілі транспортні засоби, зброя і тактика радянських часів, використовувані російськими військами, не дозволяють швидко відновити або набрати обертів, якщо тільки вони не використовуються в переважній масі, чого Росія в даний час не в змозі зробити.

«Незважаючи на що відбулися 13 липня 2022 року переговори між делегаціями України, Росії, Туреччини та ООН про експорт зерна і недавні успішні переговори про обмін полоненими, перспективи більш широких переговорів щодо припинення конфлікту залишаються низькими», - вважають в Міноборони Британії.

Зазначимо, на війні в Україні було ліквідовано 27-річного російського окупанта з Мурома Пічугіна Андрія Михайловича. У соцмережах він називав українців «хохлами» та ображав громадян країни, на яку сам і напав.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ