Чинна каденція Львівської обласної ради під керівництвом О. Ганущина (БПП) запам’ятається своєю нестримною жагою до наживи на грошах і майні громад. Жирною, але, підозрюю, не останньою крапкою в цьому свавіллі стало питання приватизації розташованих в центрі Львова приміщень обласної клінічної лікарні, які кров з носа прагне виставити на продаж керівництво облради.

Це вперше Львівська обласна рада посягнула на приміщення лікарень! На двох попередніх засіданнях питання не мало підтримки – бо не в кожного депутата підніметься рука схвалити таку відверто корупційну оборудку. Про злочинні наміри облрадівської більшості писали ЗМІ, говорили експерти, але це їх не зупинило.

У четвер, 18 червня, на засіданні ради її керівництво знову внесло це питання до порядку денного. І знаєте, в чому був найбільший цинізм? В тому, що приватизацію трьох лікарняних приміщень, а заодно бібліотеки на Винниченка, 1 та великої будівлі комунальної аптеки в центрі Пустомит, вирішили сховати за питанням відновлення ветеранського реабілітаційного центру «Фенікс», яке поставили в той же проект рішення. Йшлося про передачу споруди, яка постраждала від паліїв, на баланс міської ради, щоб та могла приступити до відновлення центру. І коли опозиційні депутати вимагали зняти корупційне приватизаційне питання з розгляду, голова ради не приховував «праведного гніву»: мовляв, ви проти ветеранів російсько-української війни, проти їхньої реабілітації?!

Коли продаж лікарняних будівель, який двічі не підтримала сесія, Ганущин поставив на голосування втретє, залишався єдиний спосіб зупинити це мародерство: блокування. Депутати фракції ВО «Свобода» заявили, що не допустять злочинного голосування. Нашими зусиллями вдалося вилучити з проекту рішення два лікарняні приміщення. Продаж інших тепер можна зупинити тільки в суді.

Чим так когось привабили старі лікарняні будівлі? Власне, вони не потрібні. Але схема така: їх продають (мовляв, прозоро, на аукціоні, але ви в це вірите?), покупець привласнює землю під будівлями, а потім вибудовує житлову багатоповерхівку чи офісний центр. Впритул до медичних корпусів. І назад вороття не буде…

Чи вгамуються на цьому апетити мародерів? Навряд чи. Припускаємо, що на лікарняні будівлі в затишному зеленому куточку в центрі Львова надійшло серйозне і добре оплачене замовлення. І вони доб’ють це питання. Доведеться, правда, «попрацювати» - когось переконати голосувати, а кого не переконаєш – облити брудом. Власне, це вже зараз відбувається. Витрачаються грубі гроші (підозрюємо – бюджетні), щоб поширити брехливу інформацію про ВО «Свобода». Воно й не дивно – «Свобода» єдина стоїть на заваді розкраданню бюджету й майна громади Львівщини.

І наостанок - прогноз: будівлі лікарні знову з’являться в порядку денному, навіть більше – під цю тему скличуть наступну сесію. Бо захланності чинної БПП-шної більшості в облраді нема меж.

ІА "Вголос": НОВИНИ