Про це заявив 27 вересня 2016 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич. 

Олег Панькевич наголосив, що зазначений проект рішення подано із порушенням законодавства та регламенту обласної ради.  

«Оскільки фракція ВО «Свобода» є ініціатором цього рішення, то за регламентом обласної ради саме ініціатор рішення має право на доповідь, якого нас позбавили. Окрім цього, регламент обласної ради не передбачає для голови облради повноваження створювати робочу групу, а робоча група своєю чергою не може бути ініціатором рішення. Документ винесено на розгляд без належного погодження комісій, громадського обговорення та оприлюднення.

Нагадаю, що ми запропонували проект рішення про внесення змін до механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області. Пропонували незначну зміну: щоби інформацію про заплановані рубки слухали на сесії місцевої ради. Зараз я бачу проект рішення на 26 сторінок, який передбачає звільнення керівників лісгоспів, пропозиції змін до законодавства, інші рекомендації, які можуть мати серйозні наслідки. З одного боку, це добре, а з іншого – виникають тривожні відчуття. Тривожить, що одним із основних питань, виявляється, є приватизація лісів. Я уявляю, як в наших умовах на Львівщині відбувалася би приватизація лісів…

Є застереження до пункту про здійснення спільно з державною фіскальною службою   моніторингу функціонування пилорам та інше. З одного боку, це потрібна річ, про це давно говориться, але чомусь завершується тим, що перевіряють саме ті пилорами, які мають усі документи. Боюся, аби це не стало черговим поштовхом, що до підприємців, які законно працюють, прийдуть фіскальні органи робити свою «чорну справу». Далі читаємо про «вибірково-поступальну систему рубок». Чи не буде вона означати одне: вирубування найкращих, найцінніших порід дерев і подальші хвороби лісу. Дискусійним вважаю питання про виділення коштів на лісові дороги. Адже часто коли їдемо по лісовій дорозі і виїжджаєш на звичайну дорогу, то бачимо, що лісовози зруйнували дороги саме через села. І наостанок скажу про поспішне звільнення керівників лісгоспів. Чи не для того писали цей документ, щоб здійснити черговий «дерибан» посад та отримати контроль над новопризначеними керівниками», - наголосив Олег Панькевич.

Фракція ВО «Свобода» не підтримала зазначений проект рішення «в цілому».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ