Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Спілкуючись із очільником української політсили, громада особливо цікавилася питанням продажу землі. Націоналіст укотре наголосив на тому, що продаж землі неприпустимий у тому вигляді, в якому його намагається протягнути влада. На його переконання, вигоду від повного дозволу  на торгівлю землею сільськогосподарського призначення отримають лише олігархи.

«У Канаді 93% землі належить державі. А в Україні ж зараз олігархи вклали гроші в соціальну рекламу, аби пропагувати продаж землі: «Застав свого депутата продати твою землю!» Ви думаєте, якщо землю виставлять на відкритий аукціон – її зможе купити пересічний українець? Аграрний бізнес в Україні досить вигідний, але скупити землю зможуть тільки олігархи та агрохолдинги.

Я наголошую на тому, що земля в Україні не може коштувати дешевше, ніж у світі. І якщо хтось не захоче працювати на ній, то продати її можна буде, але лише державному земельному банку і за ринковою ціною. На нашу думку, держава має заробляти на землі. Водночас ми виступаємо за те, щоби сільськогосподарську землю можна було здавати в оренду, в тому числі довгострокову, і навіть із правом родинної спадщини», – зазначив голова ВО «Свобода».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ