24 листопада 2018 року в Україні відзначили День пам’яти жертв Голодомору 1932-33 років. Делегація націоналістичних сил – представників ВО «Свобода», «Правого сектора», ОУН, Конгресу українських націоналістів, «С14» віддала шану мільйонам українців, знищених совєцьким режимом.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Цьогорічне вшанування жертв геноциду відбувається в рамках інформаційної кампанії «Україна пам’ятає – світ визнає». Виступаючи на урочистостях з нагоди 85-х роковин Голодомору-геноциду, очільник «Свободи» Олег Тягнибок наголосив на важливості збереження історичної пам’яті нації: «Що Україна пам’ятає – це дуже важливо. Що пам’ятає про приблизно 14 мільйонів українців, які протягом минулого століття загинули в трьох голодоморах – 1921-23, 32-33, 46-47 років. Але дуже важливо, щоб українці робили правильні висновки: коли ти заграєш з агресором, коли не борешся, а співпрацюєш з окупантом, наслідком буде голодомор, наслідком буде винищення цілої нації. Про це українці повинні пам’ятати й сьогодні.

Так само треба пам’ятати, що розраховувати треба насамперед на власні сили, щоби зберегти порядок і добробут у своєму домі: весь світ знав – і європейський, і заокеанський світ – що голодомор в Україні, але вони не хотіли конфліктувати з Москвою. А в цей час українці вимирали мільйонами. Дуже прикро, але такі паралелі можна провести і з сьогоденням. Так само й нині, зокрема, деякі західні держави не визнають Голодомор 32-33 років геноцидом української нації – бо не хочуть дражнити нащадків тих, хто організовував голодомори».

Втім, за словами свободівця, є велике запитання і до деяких вітчизняних політиканів, «які сьогодні поприходили з дорогими лампадками й лили крокодилячі сльози за жертвами голодоморів, а буквально кілька днів тому відмовилися перейменовувати Дніпропетровську область, названу на честь одного з організаторів Голодомору. Тож проблема ще й у лицемірстві цієї бандитської влади, яка продовжує дурити народ».

«Коли нація не бореться за свою землю, за свою свободу – на неї можуть чекати подібні трагедії. Коли нація розраховує лише на своїх союзників, бодай це навіть стратегічні партнери, рано чи пізно можна отримати зраду й удар у спину.

Отож, такі трагедії повинні робити українців сильнішими. І загалом наш добробут настане, коли українці прозріють і робитимуть реальні, правдиві висновки заради кращого майбутнього нації».

ІА "Вголос": НОВИНИ