Нинішній ігровий день Олімпіади у Токіо став знаковим для Львова, адже наша землячка Алла Черкасова здобула бронзову нагороду Ігор. Окрім того, українські борці зуміли пробитися до фіналів, де завтра будуть боротися за довгоочікуване золото. Прекрасний день для всієї України!

Медаль для львів’янки

Львівська спортсменка Алла Черкасова – бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо. Наша борчиня ретельно підготувалася до фінальної сутички у ваговій категорії до 68 кілограм і зуміла здобути дуже впевнено перемогу.

Відзначу, що суперницею Черкасової стала титулована японка, чинна олімпійська чемпіонка та призерка ще багатьох міжнародних турнірів Сара Досо. Проте досягнення опонентки аж ніяк не налякали нашу незламну Аллу. Українка доволі швидко поклала суперницю на лопатки, завдяки чому стала володарем бронзи.

Нещодавно львів’янка відзначала, що це остання Олімпіада у її кар’єрі й остання можливість здійснити мрію. Я щасливий, що Алла зуміла на позитивній ноті завершити свій тернистий олімпійський шлях, опинившись на п’єдесталі, та щиро вітаю її з цим досягненням. Алло, ти – велика молодчина!

Наші фіналісти

Відразу два представники України в греко-римській боротьбі зуміли пробитися у фінал. Мова про Парвіза Насібова та Жана Беленюка, які вже завтра поборються за золото цьогорічних Олімпійських ігор.

Першим дістався до фіналу 22-річний Насібов, який виступає у категорії до 67 кілограмів. Успішно пройшовши декілька стадій змагань, у півфіналі наш співвітчизник зійшовся із непростим єгиптянином Ельсаєдом Мохамедом.  Після цього Парвізу залишався всього один крок до фіналу, і, на щастя, він його зробив. Поступаючись супернику з рахунком 0:6, українець здійснив неймовірний камбек і став переможцем цієї виснажливої сутички – 7:6.

Щодо досвідченого Жана Беленюка, який бореться у ваговій категорії до 87 кілограм, то він теж продемонстрував неймовірний характер. У півфінальному двобої український спортсмен дуже впевнено здолав хорвата Івана Гуклека, не залишивши супернику жодних шансів – 7:1.

Фінал був близько

Нинішній ігровий день міг подарувати Україні ще й путівку до фіналу з жіночої боротьби. Проте наша спортсменка Ірина Коляденко поступилася титулованій Айсулу Тинибековій із Киргизстану. На цьому її олімпійський шлях у Токіо не завершується, адже завтра українка матиме змогу позмагатися за третє місце і принести нашій країні ще одну медаль.

Я впевнений, що наші борці зможуть показати гідні виступи та потішити всіх українських вболівальників. Отже, чекаємо завтра першого золота від Насібова і Беленюка, а також бронзи від Коляденко. Ми у вас віримо!

Розчарована Бех-Романчук

На жаль, наша легкоатлетка Марина Бех-Романчук у фіналі не зуміла потрапити до трійки найсильніших, відтак залишилася без медалі.

Свій найкращий результат українка показала у третій спробі, коли стрибнула на 6,88 метра.  Як наслідок, Марина посіла п’яте місце, хоча до першої сходинки їй забракло всього 13 сантиметрів – ось такі щільні результати показали спортсмени.

По завершенні змагання Бех-Романчук картала себе за такий результат і була дуже розчарованою. Втім, Марині не варто засмучуватися, адже її спортивна кар’єра продовжується, і в майбутньому в неї буде ще безліч злетів. Вона неймовірно талановита спортсменка і незабаром усім це доведе, вигравши не одну медаль.

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ