Нинішній змагальний день став доволі багатим на кількість виступів львівських спортсменів. Всі вони показали себе дуже гідно, а каратист Станіслав Горуна зумів вибороти для України медаль. Так тримати!

Горуна – бронзовий призер Олімпіади

Як ми і сподівалися, наш земляк-львів’янин, каратист Станіслав Горуна завершив змагання серед призерів Олімпійських ігор у Токіо. Українець став володарем бронзової медалі, поступившись за крок до фінальної сутички.

Станіслав чудово розпочав груповий етап, внаслідок чого дочасно вийшов у півфінал. Далі львів’янин зустрівся з дворазовим чемпіоном світу та п’ятиразовим чемпіоном Європи, італійцем Луїджі Бузою. На жаль, цього разу фортуна усміхнулася представнику Італії, який переміг нашого співвітчизника з рахунком 3:0 та вийшов до фіналу.

Хай там як, але Горуна чудово показав себе на Олімпійських іграх і заслуговує на свою адресу лише хороші слова. Щиро вітаю нашого каратиста та його тренера Антона Нікуліна з таким досягненням. Станіславе, бронза – чудовий результат, тож уся Україна тобою пишається і завжди буде тебе підтримувати!

Боротьба триває

Львівська велогонщиця на треку Олена Старікова продовжує крокувати турніром. Наша співвітчизниця вийшла у 1/8-му фіналу, на шляху до цієї стадії впевнено пройшовши кваліфікацію, а згодом здолавши двох суперниць.

В 1/16-ій фіналу Олені протистояла непроста новозеландка Еллесс Ендрюс, яка є віце-чемпіонкою цьогорічних Олімпійських ігор у кейріні. На щастя, таке досягнення не налякало українку, і вона зуміла здолати свою суперницю, випередивши її всього на 0.026 секунди.

Таким чином Старікова потрапила до списку 12-ти найсильніших спортсменок у цій дисципліні, але задовольнятися цим не збирається. Завтра Олена продовжить свій олімпійський шлях на стадії 1/8-ої фіналу, тож тримаємо за нашу львів’янку кулаки.

Погранична – у фіналі

Також хочу відзначити виступ ще однієї львів’янки – Христини Пограничної. Наймолодша представниця міста Лева на цьогорічній Олімпіаді успішно подолала кваліфікацію та вийшла в фінал у індивідуальному багатоборстві з художньої гімнастики.

За сумою чотирьох вправ 18-річна Христина зуміла набрати 93,100 бали, внаслідок чого посіла десяте місце. При цьому, наша землячка усього на 0,3 бала перевершила японську спортсменку Суміре Кіта, залишивши її за бортом фінального змагання.

При цьому Погранична – не єдина українка, яка братиме участь у фіналі, адже з дев’ятої сходинки до вирішальної баталії також вийшла Вікторія Онопрієнко. Вже завтра дівчата продовжать свою боротьбу за медалі, а вся Україна в цей час буде їх палко підтримувати.

Шанс на медаль

Українська борчиня Оксана Лівач теж не припиняє виступи на Олімпіаді у Токіо. Незважаючи на поразку у чвертьфінальному поєдинку з титулованою китаянкою Сунь Юнан (3:7), львів’янка отримала другий шанс. При цьому у такій ситуації не обійшлося без допомогти кривдниці нашої землячки.

Річ у тому, що для продовження боротьби за медалі Оксані потрібно було, щоб Юнан здолала у півфіналі представницю США Сару Гільдебрандт. На щастя, китаянка здобула у цій сутичці потрібну нам звитягу, тож українка змагатиметься за бронзу.

Відтак, вже завтра Лівач візьме участь у втішній сутичці, де її опоненткою стане кубинка Юснейліс Гузман. Якщо Оксана зуміє здолати свою суперницю, то вийде безпосередньо у бронзовий фінал, де на свою опонентку вже чекає та сама Сара Гільдебрандт. Я вірю, що такий непростий шлях посильний нашій львів’янці та впевнений, що завтра вона зможе досягти успіху. Оксано, вперед!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ