На превеликий жаль, збірна України зі стрільби з лука, до якої входить наша землячка-львів’янка, чемпіонка Європи 2016 в індивідуальному та командному заліку і чемпіонка Європи 2017 в особистому заліку Вероніка Марченко, припинила виступи на Олімпійських іграх.

Віримо у Марченко

Сьогодні, 25-го липня, на стадії 1/8 фіналу українки поступилися команді ОКР з рахунком 2:6. Після поразки суперницям, які, до речі, згодом здобули срібні медалі поточного  турніру, Марченко разом з Лідією Січеніковою та Анастасією Павловою завершили виступи у командному змаганні.

Проте, я добре знаю можливості Вероніки і вірю, що її найбільші перемоги ще попереду. Вже 27-го липня Вероніка стартує в особистій першості, де зустрінеться з представницею Тайваню Чін-Їнг Лей. Я впевнений, що львів’янка гідно представить Україну і потішить своїм виступом всю нашу країну. Вероніко, будемо за тебе палко вболівати!

За крок до медалі

Без перебільшення легендарна українська спортсменка Олена Костевич взяла участь вже в своїй п’ятій Олімпіаді. Українка достатньо впевнено вийшла до фіналу зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів, але у вирішальному змаганні їй не вистачило буквально дещиці.

У фіналі Костевич припинила боротьбу за крок до медалі. Як і львів’янин Павло Коростильов у вчорашній баталії, олімпійська чемпіонка 2018-го року також значну частину поєдинку йшла в трійці лідерів, але в підсумку посіла четверте місце (набрала 197,6 бала).

Олені не варто засмучуватися, адже її великого досвіду вистачить ще не для одної яскравої перемоги. Внесок Костевич у розвиток українського спорту складно оцінити словами, тому ми дуже її поважаємо та завжди підтримуємо.

Успіх Рейзліна

Вже під завісу ігрового для в Токіо наш фехтувальник Ігор Рейзлін здобув для Україну другу медаль на цьогорічній Олімпіаді. У двобої за бронзу досвідчений спортсмен переграв італійця Андреа Сантареллі, вигравши поєдинок з рахунком 15:12.

Нагадаю, що Ігор є віцечемпіоном світу 2019-го року в командних змаганнях та бронзовим медалістом того ж Чемпіонату світу у індивідуальних змаганнях. Тепер Рейзлін додав до свого активу бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо, яка, до речі, стала першою чоловічою індивідуальною нагородою з фехтування в історії України.

Ігорю, вся Україна тобою пишається! Сподіваюся, що успіх Рейзліна надихне інших українських спортсменів і вони продовжать поповнювати медалями українську олімпійську скарбницю.

ІА "Вголос": НОВИНИ