Нинішній день Олімпійських ігор в Токіо медалей у скарбницю України не приніс. Цього разу наші спортсмени не змогли здобути нагороди, хоча дуже старалися все для цього зробити. Усі без винятку представники України доклали максимум зусиль для успіху.

Втомлена Харлан

Ольга Харлан – олімпійська чемпіонка 2008-го року у командній першості з фехтування, бронзова призерка Олімпіади 2012-го року, шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова чемпіонка Європи. Всі ми знаємо можливості нашої шаблістки і радіємо кожній її перемозі. Проте цього разу фортуна не усміхнулася Ользі, і, на жаль, вона припинила боротьбу за медалі в першому раунді.

Українка впевнено розпочала двобій з китаянкою Ян Хен Ю, відразу вирвавшись вперед. Однак, виграючи з рахунком 6:2, Харлан пропустила 6 уколів поспіль, що дозволило суперниці перехопити ініціативу. Як наслідок, 12:15 – поєдинок завершився перемогою представниці Китаю.

Ольга відразу прокоментувала свою поразку, поділившись величезним розчаруванням. Вона розповіла, що дуже втомилася, тож їй потрібен відпочинок.

Я вважаю, що українка не повинна себе картати, оскільки вона -- велика молодець. Її минулі досягнення та внесок у розвиток українського спорту величезний. Вірю, що наша шаблістка відпочине, набереться сил і повернеться у змагання ще сильнішою, адже наша Харлан – найсильніша.

Перспективна молодь

Хочеться окремо відзначити український дует у змаганні зі стрибків у воду з 10-ти метрів. У фіналі цього виду спорту в Токіо нашу країну представляли 15-річний Олексій Середа і 19-річний Олег Сербін.

У своїх спробах хлопці набрали 400.44 бала – шостий результат. Незважаючи на те, що українці не змогли потрапити на подіум, вони показали гідний виступ і дозволили дивитися у майбутнє з величезним оптимізмом.

Також чудовий результат показала 20-річна штангістка Каміла Конотоп, здобувши п’яте місце у змаганні з важкої атлетики. А враховуючи те, що цьогорічна Олімпіада в Токіо для нею є дебютною, то такий впевнений старт олімпійської кар’єри сміливо можна назвати чудовим показником.

Олексій, Олег і Каміла – ще дуже молоді спортсмени, які вже отримали досвід виступів на Олімпіаді. Я впевнений, що вищезазначені атлети ще приміряють на собі олімпійські медалі, прославивши Україну не на одному міжнародному форумі. Саме в молоді майбутнє українського спорту!

Шлях українських тенісисток

Українські тенісистки продовжують переможний шлях. Головна надія вітчизняного тенісу Еліна Світоліна здобула вже другу перемогу на Олімпійських іграх 2020, перегравши у непростому поєдинку представницю Австралії Айлу Томляновіч – 4:6; 6:3; 6:4.

Не менше потішили українські сестри – Людмила та Надія Кіченок. Пара наших співвітчизниць у двох сетах здолала італійок Ясмін Паоліні та Сару Еррані (7:6 (4); 6:2), чим проклали собі шлях до чвертьфіналу.

Вже завтра українки зійдуться в поєдинку проти представниць команди ОКР Вероніки Кудерметової і Єлєни Весніної. Щодо Світоліною, то їй того ж завтрашнього дня протистоятиме грецька спортсменка Марія Саккарі. Вірю, що наші тенісистки впораються з черговою перепоною і покажуть всьому світу справжню українську силу! 

ІА "Вголос": НОВИНИ