Масштабний збій у роботі охопив не лише Facebook, Instagram та WhatsApp. Ввечері 4 жовтня «лягла» низка інших популярних сервісів, серед них – Google та Steam.Частина сервісів станом на зараз відновили роботу, проте Facebook продовжує не працювати

Більша частина популярних у всьому світі онлайн платформ, соціальних мереж та інших сервісів раптово перестала працювати ввечері 4 жовтня. Наразі невідомо ні причини збоїв, ні те, як довго вони будуть тривати.  


Хто впав

Спершу стало відомо про проблеми у роботі Facebook, Instagram та WhatsApp.  Масові скарги від користувачів почали надходити близько 18.30 за Києвом. Станом на 21:15  не працюють всі соцмережі та месенджери, що належать компанії Facebook. Вже незабаром, близько 20.40 у великої частини користувачів зі всього світу перестав працювати популярний серед молоді додаток TikTok. Станом на зараз частина користувачів відновила доступ до мережі, водночас надходять скарги на збої з роботою цього додатку.

Станом на 21.10 відомо про збої в роботі наступних сервісів:

  • Amazon;
  • Steam;
  • Twitter;
  • Google;
  • PlayStation;
  • Netflix
  • Amazon.

Додамо, що в деяких країнах виникли також проблеми з іншими канали зв'язку. Наприклад в Німеччині, за даними порталу  Downdetector є проблеми в роботі  провідних телеком-провайдерів.

А що Telegram

З огляду на крах більшості соцмереж та месенджерів значна частина користувачів почала використовувати Telegram. Наразі його система працює з мінімальними збоями попори аномальне навантаження.

 

Що говорить  Facebook?

Представники  компанії Facebook звернулись до публіки о 19.22 за київським часом, орієнтовно за годину після початку глобального збою.  За іронією долі, це відбулось через офіційний обліковий запис кампанії в Twitter. Представники Facebook заявили, що знають про ситуацію та роблять все можливе для відновлення роботи сервісів. Через майже 2 години сервіс далі не працює, жодних нових заяв наразі нема. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ