Упродовж поточної доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє штаб ООС.

«Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку цієї доби зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації», - повідомили у штабі.

Зокрема, як наголосили в штабі, в результаті обстрілу біля Широкиного один військовослужбовець отримав проникаючі осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого – середньої тяжкості.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК, використовуючи координаційний механізм, оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ.

Також в районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували 10 гектарів території та передали на знищення 140 вибухонебезпечних предметів.

«Українські військові продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», - зазначили в штабі ООС.

Як повідомлялося, у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі минулої доби, 30 червня, було зафіксовано 10 порушень режиму "тиші" з боку російських найманців.

ІА "Вголос": НОВИНИ