У НАК «Нафтогаз України» попередили мешканців міста Дніпро, П'ятихатки, смт. Софіївка, сіл Лихівка та Саксагань, що станом на 31 жотвня опалювальний сезон у даних населених пунктах перебуває під загрозою зриву.

Про це повідомили у Департаменті з комунікацій НАК «Нафтогаз України».

Повідомляється, що «Дніпротеплоенерго», «Софіївкатеплоенерго», «Східтеплоенерго» і «Південьтепломережа», які постачали тепло, використовують котельні, які раніше експлуатувалися іншими суб'єктами, що накопичили борги перед «Нафтогазом».

Згідно вимог статті 22 Закону України «Про теплопостачання» ці підприємства зобов’язані були для укладання договору перевести на себе борги попередників. Однак тепловиробники категорично відмовляються виконувати вимоги законодавства.

Нафтогаз вимагає від місцевих органів влади Дніпропетровської області контролювати дотримання законодавства комунальними підприємствами і у разі необхідності надати їм необхідну фінансову допомогу, щоб опалювальний сезон у зазначених населених пунктах розпочався вчасно.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) дозволила “Нафтогазу” не штрафувати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків за невідповідність заявлених обсягів споживання газу фактичним.

ІА "Вголос": НОВИНИ