Відсьогодні поліція Львівщині шукатиме в області незаконні макові посіви та знищуватиме їх.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.
 
Як говориться у повідомленні, метою проведення оперативно-профілактичних заходів є виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин снодійного маку та конопель, встановлення осіб, які їх незаконно культивують, а також перекриття каналів надходження наркосировини у незаконний обіг.
 
Поліцейські попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів маку та конопель на присадибних ділянках, дачах, в інших місцях. Посіви дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.
 
У разі виявлення незаконних насаджень снодійного маку у кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, власнику посівів загрожує адміністративна відповідальність згідно ст.106-2 (Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
За незаконний посів понад ста рослин маку чи десяти рослин конопель законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ст.310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.
 
Заходи триватимуть до 23 вересня.
 
Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», до львівських травмпунктів за допомогою почали звертатися водії електросамокатів.  

А також у Львові з початку тижня народилося три пари двієнь. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ