Перші рейси, що привозили клієнтів турфірми Томас Кук додому до Великобританії, приземлилися на тлі деяких повідомлень про зриви.

Уряд заявив, що буде керувати «тіньовою авіакомпанією» протягом двох тижнів для репатріації 155,00 туристів у Великобританії, постраждалих від краху фірми, повідомляє ВВС.

Міністр транспорту Грант Шаппс заявив, що працює безперебійно для вирішення кризової ситуації.

Але деякі люди скаржилися на довгі черги та зриви в аеропортах, декому довелось чекати дев'ять годин.

Грант Шаппс, на екстреному засіданні уряду заявив: «Люди матимуть затримки, ми не працюємо з початковою авіакомпанією, але ми маємо намір зробити це все протягом найближчих двох тижнів, для завершення порятунку».

Він також наголосив, що люди не повинні повертатися додому зі своїх канікул, але повинні »продовжувати та виїжджати в той день, коли вони повинні були виїхати, попередньо перевіривши веб-сайт Thomas Cook перед від'їздом до аеропорту«.

Туркомпанія Томас Кук, коріння якої сягає 1841 року, пішла на ліквідацію після того, як невдалих перемовин відновлення фінансування. Банкрутство залишило без роботи 22000 працівників по всьому світу, з них 9000 – у Великобританії.

Управління цивільної авіації (CAA) координує репатріацію – яка є найбільшою у мирний час – у підприємстві під назвою »Операція Маттерхорн". Він зафрахтував 45 літаків, щоб привезти клієнтів додому по 64-х маршрутах із Центральної Америки та Туреччини.

Із 16-ти тисяч туристів, що мали повернутися в понеділок, було повернуто до Великобританії принаймні 14 тисяч.

Як повідомлялося раніше, в понеділок, 23 вересня британська туристична компанія Thomas Cook, яка діяла з 1841 року, оголосила про банкрутство і ліквідацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ