Головою фракції «Опозиційного блоку» став Вадим Новинський. Водночас вийшли із фракції троє нардепів — Євген Бакулін, Сергій Дунаєв і Юлій Іоффе.

Про це оголосив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час сьогоднішнього засідання.

Він зачитав протокол зборів «Опоблоку» від 20 листопада, згідно з яким головою фракції обрали нардепа Вадима Новинського, а його заступниками — Олександра Вілкула й Юрія Воропаєва.

Також, згідно з озвученим Парубієм протоколом, нардепи Євген Бакулін, Сергій Дунаєв та Юлій Іоффе вийшли з фракції «Опоблоку».

Зараз у фракції «Опозиційного блоку» залишилося 38 нардепів. Ті депутати, котрі вийшли із неї, були мажоритарниками.

«І заключне повідомлення. Оголошую про створення у Верховній Раді восьмого скликання міжфракційного депутатського об'єднання »Опозиційна платформа — За життя«. Наголошую, не групи, а об'єднання», — оголосив Парубій.

Співголовами міжфракційного об'єднання обрали Юрія Бойка та Вадима Рабиновича.

Нагадаємо, у вівторок, 20 листопада співголова депутатської фракції парламенту “Опозиційний блок” Олександр Вілкул заявив, що з фракції виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Раніше рада новоствореної політичної партії «Опозиційної платформи — За життя» висунула кандидатуру Юрія Бойка для участі в президентських виборах.

Сергій Льовочкін  у кулуарах парламенту заявив, що "стався політичний похорон "Опозиційного блоку".

ІА "Вголос": НОВИНИ