Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Нагадаємо, 28 лютого під час сесії більшість протягнула скандальне земельне питання щодо безоплатного надання в оренду на 10 років ділянки на Рівненській, 119. На цій землі ТОВ «Житловий квартал» зведе багатоповерхівку. Депутати від опозиції блокували трибуну, голосно увімкнули музику і намагалися всіляко не допустити ухвалення рішення.

«У нас не залишилося інших методів, щоб боротися за честь і справедливість. У них є 22 людини, які голосують за корупційні проекти рішення», – сказав під час круглого столу 1 березня депутат Павло Данильчук.

Свободівець Микола Федік наголосив, що це вперше в історії міськради блокували трибуну і засідання сесії.

«Ми досягли такої точки, коли змушені були проводити заходи прямої дії, щоб змусити окремих депутатів рахуватися з меншістю. У нас на кожну сесію йдуть питання про так звані вільні земельні ділянки, люди ними користуються декілька років, більшість пропонує віддати землю бійцям. З іншого боку – більшість виносять земельні питання, де фактично два гектари землі віддаються за безцінь», – зауважив він.

Відтак депутати оскаржуватимуть скандальне рішення в суді.

Як писав «Вголос», у ніч на 1 березня у Луцькій міській раді виникла сутичка між депутатами, муніципальною вартою і невідомими чоловіками.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ