Нагадаємо, екс-працівника ФСБ Іллю Богданова, який перейшов на бік України, знайшли.

Чоловіка намагались переправити до Росії через український кордон двоє громадян. СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині плануютьпереправити викраденого раніше блогера Богданова через українсько-російський кордон. На кордоні з РФ оперативники спецслужби затримали двох зловмисників у момент переправлення Богданова. Виконавцями злочину виявились двоє громадян України, а замовниками - Головне управління Генштабу ВС РФ та ФСБ Росії.

«Організатор викрадення – завербований два роки тому росіянами підприємець, колишній депутат Харківської облради. У СБУ є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території РФ – платня організатору за викрадення людини. Служба безпеки має усю необхідну доказову базу підготовки злочину, зокрема записи перемовин замовників та виконавців», - йдеться у повідомленні.

Повідомляють, що на життя Богданова раніше також планувався замах - кіллер, завербований ФСБ та вже покійним терористом Жиліним, отримав 8,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, росіянин перестав виходити на зв'язок 12 листопада. Колишній офіцер ФСБ два роки тому перейшов на бік України, а рік тому офіційно став українцем. Відслуживши в АТО, Богданов боявся за своє життя і скаржився друзям на стеження.

 

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ