Агентство Associated Press опублікувало аудіозапис, що, ймовірно, є фрагментом «акустичної зброї», застосованої проти американських дипломатів на Кубі.

Детальніший розгляд запису показує, що він складається з більш ніж 20 різних частот, а сам звук генерується імпульсами різної довжини від двох секунд до кількох хвилин.

Відзначається, що запис було посилено, але він не реагував на зміни.

Як повідомляється, дипломати, які зазнали впливу невідомих звуків, підтвердили, що на записі чути саме ті звуки, які вони чули на Кубі.

Агентство АР зазначає, що джерело підозрілих звуків невідоме, записи були направлені на аналіз ВМС США, які мають передові можливості для аналізу акустичних сигналів, а також в спецслужби. Однак поки експерти не змогли точно визначити, що призвело до травм персоналу.

Прес-секретар держдепартаменту Хізер Нойерт не прокоментувала справжність стрічки.

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати Америки розглядають питання про закриття свого посольства в столиці Куби, Гавані, через низку нез'ясованих інцидентів, які завдають шкоди здоров'ю американських державних службовців у тій країні. 

Нагадаємо, що у серпні офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт заявила, що 16 співробітників американського посольства на Кубі постраждали в результаті «акустичних атак». Що саме  мається на увазі, незрозуміло. Згідно з оновленими даними, кількість постраждалих через «акустичні атаки» збільшилася до 21 співробітника посольства. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ