Про це розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Ярослав Жукровський зазначив, що «шокова терапія» – це низка заходів, які істотно змінять роботу органів юстиції.

«По-перше, у Львівській області запроваджено пілотний проект щодо ухвалення рішень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Крім того, минулого тижня було ухвалено закон про децентралізацію у сфері здійснення повноважень щодо державної реєстрації речових прав», – сказав начальник управління юстиції.

Він додав, що зміни в роботі органів юстиції є дуже серйозними, тому багато чиновників опираються їх впровадженню.

«Сьогодні маємо елементи саботажу з боку системи державної реєстрації у Львівській області, маємо елементи свідомого хамства, елементи провокацій від окремих державних реєстраторів. Інколи трапляються випадки віддалених, віртуальних погроз щодо сфери державної реєстрації», – розповів Ярослав Жукровський.

За словами чиновника, крім заходів, передбачених чинним законодавством, управління юстиції також особливу увагу приділяють боротьбі з хабарництвом та хамством.

«Якщо є факти щодо неправомірних вигод, просимо відразу звертатися в управління юстиції чи у правоохоронні органи. Ми робитимемо все, щоб такі люди не працювали в юстиції. Для нас «шокова терапія» полягає в жорсткому контролі, у запровадженні системи звільнень, доган до тих людей, які не розуміють, що система роботи юстиції змінилася. Ми ліквідовуємо усталені корупційні схеми, які полягали у штучному створенні черг, у «таксах» за вчинення певних реєстраційних дій тощо», – сказав Ярослав Жукровський.

Як писав «Вголос», одного з державних реєстраторів у Львівській області можуть звільнити за те, що він нагрубіянив громадянину, який до нього звернувся.

ІА "Вголос": НОВИНИ