Цей комісійний збір установи запровадили за надання своїх послуг. Тому постачальник газу на їхній розмір не впливає. Адже ТОВ «Львівгаз збут» також сплачує держбанку та пошті комісію за прийняття платежів, розмір якої встановлено законодавством, інформує ТОВ «Львівгаз збут».

На сьогодні розмір комісії, яку підприємство повинно сплачувати банку, становить 0,3% суми платежу споживача. Саме таку частку комісійного збору визначив Кабмін у постанові №792 «Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ». Однак «Ощадбанк» та Укрпошта відмовилися надалі співпрацювати на умовах, які визначив уряд, встановивши власний комісійний збір. Тобто комісію банки стягують не за те, що люди розраховуються за спожитий природний газ, а за послуги, які надають ці установи споживачам газу під час здійснення оплати.

«Вартість постачання природного газу соціальним категоріям споживачів обмежує Кабмін. Ідеться про населення та релігійні організації. За ці послуги нині компанія в середньому отримує 8 копійок за 1 м куб. Власне, половину цієї суми скеровують на оплату комісії банків та платіжних сервісів за обслуговування платежів. Решту коштів, які отримує постачальник, ідуть на організацію роботи з обслуговування споживачів та облік газу», – розповіла директор ТОВ «Львівгаз збут» Марія Прохоцька.

Додамо, згідно з урядовим документом, оплату послуг за обслуговування уповноваженим банком поточних рахунків зі спеціальним режимом використання, які відкрили газопостачальні підприємства, такі газопостачальні підприємства здійснюють винятково з їхніх поточних рахунків, які не є поточними рахунками зі спеціальним режимом використання, у розмірі, що не перевищує 0,3 відсотка загальної суми коштів, які надійшли від споживачів на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання, що їх відкрили газопостачальні підприємства.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ