Минулої доби захисники України відбили десять атак військ рф, ліквідували 15 ворожих танків, 24 одиниці броньованої й 10 автомобільної техніки, а також три артилерійські системи.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На 53-ту добу війни  загарбники мають значні проблеми із забезпеченням. 

У підрозділах окупантів, що знаходяться на лінії безпосереднього зіткнення, росте невдоволення особового складу, морально-психологічний стан залишається на низькому рівні. Російські військовослужбовці постійно скаржаться на відсутність ротації, техніку, яка постійно виходить з ладу, якість пального, що постачається та харчування”, – йдеться у повідомленні.

Як інформують військові, триває переміщення російських підрозділів на територію України з Курської, Брянської та Воронезької областей. 

Зберігається ймовірність ракетних ударів та артилерійських обстрілів у Чернігівській та Сумській областях.

“На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Проводив штурмові дії в районі морського порту.

Ведеться підготовка підрозділів 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти до проведення десантної морської операції. Інформація наразі уточнюється”, –  зазначають у Генштабі.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу українські захисники відбили  десять атак ворога, знищили п’ятнадцять танків, двадцять чотири одиниці броньованої та десять одиниць автомобільної техніки, а також три артилерійські системи противника.

Сили ППО знищили тринадцять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, п’ять безпілотників та шість крилатих ракет.

Читайте також:

Личаківський суд Львова обрав запобіжний захід Віктору Медведчуку

На Сумщині виявили залишки хімічної зброї

Росія використовує депортованих українських дітей для своєї пропаганди

 

ІА "Вголос": НОВИНИ