Російські загарбники на даний час зосереджують основні зусилля у наступі на українські сили оборони в зоні Операції об'єднаних сил на Сході.

Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович.

«Противник визначився з напрямками основних зусиль і зосереджує свої зусилля на наступі на наші сили оборони в зоні ООС, але ми стримуємо його, наносимо потужних ударів у відповідь», - сказав Арестович.

Він додав, що сьогодні вночі була знищена значна кількість живої техніки й сили противника в Херсонській області.

«Тримається Маріуполь, тримається Харків, Чернігів, Суми, Київщина. Переважно на півночі і в районі... Харкова противник зупинений і здійснює заходи до перегрупування, підтягування сил, активних бойових дій на теперішній час не проводить. Наші війська наносили нічні артилерійські та авіаційні удари по противнику. Противник вдався до ударів у відповідь, зокрема в районі Львівщини», - зазначив радник.

У цілому ситуація контролюється воєнно-політичним керівництвом України, здійснюються дипломатичні зусилля, гуманітарні зусилля для евакуації мирних мешканців з оточених міст, зауважив Арестович.

Нагадаємо, в результаті обстрілу Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині загинуло 35 осіб, 134 - поранено.

ІА "Вголос": НОВИНИ