Слідчі Служби безпеки України встановили, що військовим, якого розстріляли після слів «Слава Україні!», був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський .

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як йдеться у повідомленні, остаточно підтвердити дані Героя вдалося після слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів. 

Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео – саме Олександр Мацієвський.

«Це справжній Герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо Велика Перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!» – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Очільник Служби безпеки додав, що спецслужба працює над ідентифікацією окупантів, які вчинили цей кривавий злочин. 

Довідково:

Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецької області. 

Олександра Мацієвського розстріляли  30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

На Донеччині загинув 25-річний захисник із Львівщини

Лауреата Шевченківської премії звинуватили у зв’язках з росією

У Кишиневі евакуювали аеропорт через повідомлення про бомбу

 

ІА "Вголос": НОВИНИ