Освіта – ключ до успіху сучасної людини. Чи необхідно підліткам вступати до вишів та здобувати якісну освіту. Переваги освіченої людини перед неосвіченою

Значення якісної освіти в сучасному світі

Освіта - це інструмент для отримання знань, які людина здобуває протягом всього життя. Це не тільки розуміння явищ і процесів, які нас оточують, а й осмислення ролі в суспільному житті. Освіта дає уявлення про суспільство в цілому, допомагає боротися з негативними проявами його діяльності: 
⦁    Злочинністю, 
⦁    корупцією, 
⦁    насильством, 
⦁    несправедливістю тощо.

Освіта - це своєрідний двигун технічного прогресу, адже здобуті знання допомагають створювати нові винаходи, втілювати в життя, здавалося б, божевільні ідеї. Певні знання необхідні не тільки в роботі, але і в розвагах. Сучасна людина має обирати тільки надійні методи розваг, особливо віртуальних. Одним з таких є казино і 300 грн за реєстрацію без депозиту.

Освіта – запорука загального розвитку людства. Основа самоідентифікації кожної нації у світі. Тому без постійного розумового самовдосконалення ми ризикуємо повернутися до кам'яного віку. І це не перебільшення, вчені, після кількох десятків років кропіткого вивчення впливу освіти на суспільство в цілому, дійшли однозначного висновку, що рівень деградації окремих народностей прямо пропорційний падінню рівня знань у її членів.

Для чого потрібна освіта

Це інструмент для виживання в сучасному світі. Прискорені темпи індустріалізації створюють попит на висококваліфікованих працівників. А от представників робітничих професій поступово замінюють роботизовані апарати. 

З освітою пов'язаний рівень заробітної плати. Це означає що освічена людина має кращі можливості для влаштування на роботу та для забезпечення своєї сім'ї всім необхідним. Тобто освіта - це шанс покращити своє життя та зробити його більш яскравим та цікавим. Освічена людина чудово розуміє наслідки своїх вчинків. Тому вона менш схильна до обману та вчинення правопорушень. Її життя більш спокійне, розмірене та щасливе.

Загалом освіта позитивно впливає і на психоемоційний стан людей. Вони впевнені в собі, розважливі, з високим рівнем самооцінки. Менше страждають від депресії та інші тривожні стани. Для них характерний досить низький відсоток самогубств.

Освіта і суспільство

Освічена людина приносить користь не тільки собі, але й суспільству. Вона чудово орієнтується в правилах життя, завжди готова служити своїй країні. Глибокі знання про навколишній світ допомагають позбутися нав'язаних застарілих правил та заборон. Наприклад, після збільшення відсотка освічених осіб в суспільстві, ми забули про:
⦁    Дитячі шлюби,
⦁    гендерну нерівність, 
⦁    прояви расизму 
⦁    релігійну нетерпимість. 

Звісно, ці відлуння темного минулого ще збереглися в певних нерозвинених країнах. Однак, з полегшенням доступу до якісної освіти є надія, що людству вдасться викорінити їх назавжди. 

Освічена людина має гарно розвинені комунікативні здібності. Може вільно спілкуватися з різними людьми, застосовуючи вербальні та невербальні засоби комунікації. Знає іноземні мови, може писати листи та користуватися інтернетом. Адже для роботи за комп'ютером потрібні хоча б мінімальні знання та навички. 

Освіта - це ключ до успіху в сучасному суспільстві, тому так важливо постійно розвиватися та пізнавати щось нове кожного дня.

ІА "Вголос": НОВИНИ