Про це під час оперативної наради повідомила начальник управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Людмила Плахотна.

На даний час відсоток готовності закладів освіти до нового навчального року становить 98%.

За словами чиновника, зараз увага приділяється вровадженню енергозберігаючих заходів, адже сесіями органів місцевого самоврядування виділено кошти для заміни вікон та дверей, ремонту дахів та інших поточних робіт. В окремих закладах ці роботи на стадії завершення, оскільки кошти на зазначені цілі вже надійшли в липні-серпня поточного року.

«Для реалізації енергозберігаючих заходів в освітніх закладах цьогоріч виділено чимало коштів: 35 млн грн. у м. Луцьку, 23 млн у Луцькому районі,  10 млн у м. Ковелі, 9 млн у Ратнівському районі. Загальна сума складає понад 100 млн гривень. Окрім того, відповідно до рішення обласної ради 14 липня 206 року місцевим бюджетам області спрямовано субвенцію в загальній сумі 5 млн 25 тис. гривень для облаштування внутрішніх санітарних кімнат в приміщеннях 67-ми загальноосвітніх навчальних закладів, на умовах співфінансування в обсязі не менше 50% за рахунок коштів місцевих бюджетів. За оперативними даними співфінансування таких робіт органами місцевого самоврядування забезпечено лише на 53%», – повідомила Людмила Плахотна.

Управлінням освіти, науки та молоді здійснено процедуру державних закупівель шкільних автобусів на суму 54 млн гривень. Таку суму складають: 27 млн освітньої субвенції, 15,5 млн – кошти обласної ради, 12 млн – кошти місцевих бюджетів. Вартість одного автобуса становить 1 млн 580 тис гривень. Однак, шкільні автобуси зможуть отримати лише ті навчальні заклади, які здійснили процес оптимізації.

ІА "Вголос": НОВИНИ