Зе-команда офіційно твердить про захист інтересів інвесторів, а тим часом на Банковій допомагають групі «Альфа» займатися рейдерством.

Про це повідомляє телеграм-канал Інсайдер UA.

Як повідомляє канал, група «Альфа», яка намагається приховати своє російське коріння, відома своєю практикою «запускати руки» у чужий привабливий бізнес. Її практика полягає у тому, в чому раніше звинувачували «Приват»: захоплення закредитованих банком компаній. А такі комбінації неможливі без політичних зв'язків і високої протекції у вищих ешелонах влади.

За даними телеграм-каналу, у судах «мазу» групу «Альфа» тягне  Ігор Пукшин, який раніше буа соратником Віктора Ющенка, а зараз працює у комісії з питань правової реформи. Пукшин тісно пов'язаний з трьома Андріями: колишнім головою ОП Андрієм Богданом, який є діловим партнером Пукшина, заступником голови ОП Андрієм Смирновим, який є Пукшина по комісії з питань правової реформи; та головою ОП Андрієм Єрмаком, який заборгував «Альфа-банку» 4,4 млн. грн«.

Зазначається також, що »Альфа« постійно вела подвійну гру: з одного боку вони від імені групи банків-кредиторів писали скаргу до уряду, а з іншого - домовлялися з позичальниками щодо розорення колег-банкірів, таких, як »Укрсиббанк«. Стягненням боргів по кредитах, виданих їм Дімі & Василю та їх АІСУ, в результаті довелося займатися юристам групи DCH Олександра Ярославського. І зараз іпотечне майно заарештоване за рішенням суду, пооб'єктно перераховано у вироку по кримінальній справі та, перебуваючи в розпорядженні АРМА, чекає спецконфіскаціі.

У керівництві »Альфи" знають про ці дії, але не втрачають надії завдяки високим покровителям отримати чуже майно. Так, у січні вони намагалися влаштувати силове захоплення будівлі на Балтійській, 20, у Києві, зазначає канал.

Нагадаємо, Ілля Ківа “кришує” рейдерські захоплення агропідприємств у Кіровоградській області

ІА "Вголос": НОВИНИ