Правоохоронці викрили двох жінок-військових, які наживалися на війні та незаконно отримували бойові виплати.

Слідство встановило, що інцидент стався в одній із військових частин Рівненської області у березні 2022 року. Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Жінки несли службу у військовій частині. Одна з них стала заступницею командира роти з морально-психологічного забезпечення. Її донька отримала посаду оперативного чергового відділення підготовки даних штабу.

Упродовж перших трьох місяців після призову жінки перестали приходити на роботу. Заробіток зловмисниці отримували в повному обсязі.

Матір «перебувала» на сході України та отримувала бойову надбавку в розмірі 120 тисяч гривень. А донька на папері «несла службу» на українсько-білоруському кордоні та отримувала 50 тисяч гривень надбавки.

Підозрювані неправомірно отримали майже 2 мільйони гривень.

Зловмисниці жили мирне життя, відвідували спа-салони та фітнес-центри, усіляко розважалися. Це у той час, коли українці віддають на потреби захисників останні гроші, збирають донати та допомогу...

Чоловік жінки – заступник командира у її ж військовому батальйоні. Подружжя розлучилося, однак продовжує жити разом. Є інформація, що вони розлучилися, щоб уникнути конфліктів інтересів та просунутися по кар'єрній драбині.

Проти жінок відкрили кримінальне провадження за фактом самовільного виходу зі складу військової частини під час воєнного стану. За вчинене їм загрожує 5-10 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», в Україні виявили масштабне розкрадання гуманітарки для військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ