Станом на сьогодні кількість хворих, які звернулися по медичну допомогу зі скаргами на отруєння зросла до 31 особи.

Про це повідомляє головна санітарна лікарка Львівської області Наталія Тімко

«Щодо спалаху сальмонельозу на Львівщині. Станом на сьогодні по медичну допомогу звернувся 31 хворий, з них 3 дітей. Стан всіх хворих з позитивною динамікою. Епідрозслідування триває. Причина спалаху встановлюється», - каже вона.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого тижня до Львівської обласної лікарні почали госпіталізовувати осіб зі скаргами на харчове отруєння.

Виявилося, що всі вони харчувалися в одному з ресторанних закладів Львова.  

Як повідомили у поліції Львівщини, серед хворих виявилося троє дітей, 6, 7 та 9 років.  

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Як попередньо встановили правоохоронці, пацієнти лікарні могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова.
 
Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.
 
Читайте також у «Вголосі»: церква московського патріархату у Львові зреклася своїх наставників. 

ІА "Вголос": НОВИНИ