Державний секретар США Майк Помпео заявив, що світ очікує від Росії, що усі причетні до отруєння лідера опозиції РФ Олексія Навального будуть притягнуті до відповідальності.

За його словами, це офіційна позиція ЄС та США.

Помпео зауважив, що партнери зроблять усе, аби з'ясувати, хто причетний до нападу на політика.

Він також зауважив, що люди у всьому світу розуміють, що відбувається.

«Коли вони бачать спробу отруєння дисидента, вони усвідомлюють, що, найімовірніше, за цим стоять вищі чини російського керівництва. Я не думаю це не добре для російського народу. Я думаю це не добре для Росії», - наголосив Помпео.

Держсекретар додав, що подібні речі створюють негативний імідж для держави.

Він зауважив, що світова спільнота, яка спостерігає за ситуацією, не захоче, щоб держави, які використовують такі методи боротьби з опозицією, грали важливу роль на міжнародній арені, адже такі держави повинні сприяти свободі та демократії.

«І я думаю, що багато що змінилося за останні 10 - 20 років. На мою думку, світ дозрів і прийшов до розуміння, що так не працюють нормальні країни, а росіянам доведеться дорого за це  заплатити», - сказав Помпео.

Помпео відмовився розповідати, якою буду відповідь Уряду США на даний інцидент.

Держсекретар наголосив, що США вивчать та оцінять ситуацію, переконаються, що зроблять все можливе, щоб зменшити ризик повторення подібних подій.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Європейський Союз та Міжнародна організація із заборони хімічної зброї вказали, що отруєння російського опозиційного діяча Олексія Навального нервово-паралітичною отрутою розглядатиметься як застосування хімічної зброї.
  • Олександр Лукашенко заявив, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального – це фальсифікація.
  • Канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше прокоментувала заяву німецьких фахівців щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального речовиною з групи “Новачок”

ІА "Вголос": НОВИНИ