Про це повідомляє прес-центр Держспоживслужби у Києві.
«У кухаря закладу громадського харчування виявлена однотипова сальмонела S.enteritidis групи D», — йдеться у повідомленні.
Окрім того, при дослідження 9 проб суші встановлено, що 7 проб ролів та 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками, не відповідають вимогам технічних умов.
У Держспоживслужбі також повідомили, що кількість осіб, у яких виявили захворювання на гостру кишкову інфекцію після харчування в ресторані, зросла до 39.
Як уже писав Вголос, масове отруєння пов’язують із вживанням суші у закладі громадського харчування «Суші Ленд Євразія» по вул. Дмитрівська, 2а. Ресторан зачинено, триває епідеміологічне розслідування випадків захворювання.
Кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію після вживання суші у двох столичних закладах громадського харчування станом на понеділок, 3 липня, становила 38 випадків.
ІА "Вголос": НОВИНИ