«Це фільм-антиутопія, досить сувора, про найбільшу нашу проблему – війну Росії проти України. Події відбуваються у 2025 році, ми перемогли у цій війні, однак отримали повністю зруйновану та випалену територію Донбасу.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів кінорежисер «Атлантиди» Валентин Васянович.

Він розповів: головний герой, колишній військовий родом з Донбасу, втратив під час війни свою сім’ю і опісля усіх цих жахів намагається влаштувати своє життя і шукає сенс, щоб залишитися вдома і не виїхати.

«При цьому втрачає найкращого друга, який не зміг впоратися із посттравматичним синдромом і скоїв самогубство. І лише коли зустрічає жінку, у якої також посттравматичний синдром, і закохується – ця любов рятує і його, і його половинку. Любов перемагає смерть», - зазначив кінорежисер.

Також Васянович розповів, як виникла ідея зняти таке кіно:

«Тема війни на сьогодні є найактуальнішою в Україні, і творчі люди не можуть стояти осторонь. У 2017 році я вирішив написати сценарій до фільму про воєнні дії. Писав про сьогодні, проте з часом з’явилася ідея перестрибнути у майбутнє. Так і виникла картина, у якій є війна і травмована нею людина, яка намагається вижити», - наголосив він.

Більше читайте у статті: «Ми маємо стати сильним політичним суспільством»: режисер Васянович про найочікуваніший фільм «Атлантида».

ІА "Вголос": НОВИНИ