САП відкрила кримінальну справу проти Лещенка за можливе одержання хабара. Правоохоронці перевірятимуть походження коштів, за які Лещенко придбав елітну квартиру в Києві.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба САП.

«Народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі. З метою перевірки викладених у публікації фактів прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України та викликано на допит народного депутата Україна Сергія Лещенка», – йдеться в повідомленні.

У відповідь народний депутат Сергій Лещенко подає до суду позов на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру про захист честі та гідності. Про це він написав у Facebook.

Нардеп закликав генпрокурора Юрія Луценка не роботи навколо нього інформаційних приводів, «адже історія з квартирою закінчилася два роки тому рішенням суду, а також закриттям провадження самою прокуратурою за статтею «відсутність події злочину».

«Також я подаю позов на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру про захист честі та гідності», – додав він.

Нагадаємо, що Луценко назвав Лещенка скунсом і пригрозив підозрою.

ІА "Вголос": НОВИНИ