Не було жодної необхідності піднімати тарифи на житлово-комунальні послуги – газ, електроенергію та тепло. Компанії, які керують чи й володіють вже цими ринками, й так отримують величезні надприбутки.

Про це «Вголосу» розповів ексміністр економіки Володимир Лановий.

«Інша справа, що вони показують у бухгалтерських звітах неправдиву інформацію. Про це зробила висновок Рахункова палата, коли обстежила роботу за 9 місяців «Укргазвидобування», де на 200 млрд було порушень і вкрадено газу зі сховищ на 50 млрд грн, - зазначив Лановий. - Звичайно, що за таких обставин, коли вони викривлюють інформацію і нікого до цих звітів не допускають, просто крадуть гроші, а не їх втрачають, заявляючи про збитковість».

При цьому, за словами ексміністра, держкомпанії заключають собі на шкоду договори з олігархами та різними приватними компаніями, з якими потім діляться прибутками. Купують ті ж  деталі для нафто-газового обладнання за завищеною ціною, захмарні зарплати собі накручують, а не думають про прибутки для держави.

«Тому це просто нахабне продовження пограбунку країни на користь тих же високих посадових осіб. Тим більше, що всі гроші йдуть на користь монополістів, а чинне керівництво думає, як би побільше накрутити собі. Ще й знайшли спільну мову зараз з урядовцями – тож корупція зрослася на рівні корпорацій та Уряду», - резюмував Лановий.

Більше читайте у статті «Нахабний пограбунок»: чому в Україні зросли тарифи та чого чекати далі».

ІА "Вголос": НОВИНИ