Теперішній владі в Україні необхідна п’ята колона, аби виграти вибори.

Про це заявив лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький під час зустрічі із львів’янами у Палаці естетичного виховання молоді.

«Влада хоче переконати українців у безальтернативності вибору: або за Путіна, або за Порошенка. Бо Порошенко нібито і є Україна. Владі потрібна п’ята колона, щоб гарно виглядати на їхньому фоні, щоб протистояти їм, стоячи з плакатиками. Але вони не студенти, які можуть стояти з плакатиками. Вони влада, яка має всі важелі для того, щоб всю цю п’яту колону пересаджати і позбавити можливості провадити антиукраїнську діяльність», – каже Білецький.

За словами політика, сьогодні п’ята колона в Україні володіє медіа та думками. Саме тому ця п’ята колона стане основною зброєю РФ у спробі загарбати країну в 2019-му.

«Подивіться на українське інформаційне поле. За півтора місяці два новинних канали, які й досі були не надто проукраїнськими, перейшли під безпосередній контроль Портнова та Медведчука. А загалом вже близько 60% українського медійного поля вже перебуває під прямим управлінням Росії», – наголошує націоналіст.

Разом з тим, каже лідер «Національного корпусу», в Україні сьогодні процвітає рейдерство ідей.

«Раніше, коли я казав «Слава Україні!», то відчував себе частиною якогось кола утаємниченого, відчував гордість, відчував себе частиною націнального руху і боротьби. Зараз уже не так. Багато українців почали використовувати таке вітання. І це, звісно, добре. Але не у випадку з відвертими покидьками із влади, які натягують вишиванки, кричать «Слава Україні!» і грабують цю Україну. Оцими своїми діями вони нівелюють все, за що боролися і вмирали українці. Після цього у багатьох людей зникає бажання одягати вишиванки. Це найбільші з крадіїв – вони крадуть національну ідею. Вони небезпечніші, ніж та відкрито проросійська п’ята колона», – наголосив Білецький.

Також політик не виключає, що україням доведеться вдатися до силової зміни влади, якщо проросійські сили реваншують на виборах у 2019-му.

«Іноді, коли у нації нема виходу, вона починає звертатися до силового шляху вирішення проблеми. Так було на Майдані у 2014-му. Тому ми завжди мусимо бути готовими. Я вам наведу приклад, у якому, на мою думку, допоможе тільки силовий шлях. Це якщо унаслідок «ігор» нашої влади п’ята колона отримає реальний кусень влади. Я таку владу не визнаю ніколи. Наступного ранку такий Парламент просто не збереться. Якщо буде ватний Президент - він на Банкову просто не зайде. Нехай я буду неправий з погляду закону. Але з погляду інтересів нації – правда буде за мною. В американській конституції записано, що народ має право на збройне повстання проти тиранів. Правильна українська Конституція повинна мати такий же параграф», – вважає Андрій Білецький.

ІА "Вголос": НОВИНИ