У мережі магазинів «Сільпо» з'явилася сіль виробництва «Артемсіль» по 500 гривень за пачку. Також цю сіль можна замовити онлайн у Rozetka.

Про це повідомляє UNITED24

Це - особлива сіль. Прибуток з неї буде скеровано на придбання дронів-камікадзе для ГУР.

«Влітку 2022 року сіль виробництва »Артемсолі" зникла з полиць великих продуктових мереж. Все тому, що у квітні 2022 року через російські обстріли в шахтах Соледара вперше з часів Другої світової війни перестали видобувати сіль.

Цехи величезного підприємства «АРТЕМСІЛЬ» згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов’язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. 

Але сама сіль — сіль із шахт Соледара — вціліла. Вона стала ще одним символом надзвичайної мужності, спротиву, міці українських захисників та всього українського народу", - говориться у повідомленні.

То ж 20 тонн уцілілої солі було розділено на сто тисяч символічних пачок. Проте придбати таку пачку і докластися до купівлі дронів-камікадзе можна тільки в Україні, оскільки сіль визнана стратегічним продуктом, наразі її експорт в будь-якому вигляді заборонено.

Читайте також у «Вголосі»: звільнений з полону боєць розповів з чого починається його день. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ