У середу, 10 лютого, Комітет транспортної безпеки Індонезії опублікував попередній звіт про розслідування падіння літака Boeing 737-524 рейсу SJ182 в Яванському морі.

Про це інформує УНН.

У доповіді повідомляється про “аномальну” роботу автомата тяги. Також у документі вказано, що ще до авіакатастрофи були зафіксовані випадки виникнення несправностей.

Щоправда, у звіті наголошують, що висновки про несправний двигун наразі не є остаточними. Слідчі продовжать дослідження несправності роботи автомата тяги літака та інші елементи. Зокрема вони обстежать систему попередження про небезпечне зближення із землею і технічне обслуговування лайнера.

Додатково

Після дослідження «чорних скриньок» слідчі з'ясували, що перед катастрофою у лайнера перестала працювати система подання палива до одного з двигунів.

Що відомо про катастрофу:

  • У суботу, 9 січня, в Індонезії неподалік від столиці країни Джакарти зник з радарів літак  Boeing 737-524 рейсу SJ182 індонезійської компанії Sriwijaya Air.
  • Згодом стало відомо, що літак впав у воду поблизу Джакарти. повідомлялося, що він розбився об воду, а не вибухнув у небі.
  • На борту перебували 62 людини серед них – 10 дітей, 12 членів екіпажу. Усі загинули. Українців серед них не було.
  • Уламки літака виявили місцеві рибалки, а згодом у тому ж регіоні знайшли і бортові самописці.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ