Транспортний літак Ан-12, який впав під Львовом, належить авіакомпанії «Україна Аероальянс» і летів з Віго (Іспанія) в Стамбул (Туреччина). Літак був в експлуатації більше 50 років.

Про це повідомляє пресслужба авіакомпанії «Україна-Аероальянс», яка володіє літаком з 2012 року.

Згідно з даними на сайті, перший АН-12 був випущений в 1961 році.

Вперше літак потрапив в експлуатацію в травні 1968 року і аж до 1995 року перебував на балансі військових частин, після чого в червні його було продано компанії «Львівські Авіалінії». У січні 2007 року літак перепродали авіакомпанії «Марідіан», яка володіла Ан-12 аж до 2012 року - поки його не викупила «Україна-Аероальянс».

За даними компанії, Ан-12 був «призначений для перевезення і десантування людей, вантажів і військової техніки на відстані до 6000 км, а також вирішення спеціальних завдань».

Нагадаємо, що  у Львові аварійно сів вантажний літак, є жертви. Близько 07:10 рятувальники отримали інформацію про те, що при заході на посадку за 13,7 км до міжнародного аеропорту “Львів” літак Ан-12 зник з радару.

Як писав «Вголос», попередньо аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального. Міністр інфраструктури вказав, що загиблих внаслідок падіння п’ятеро.

ІА "Вголос": НОВИНИ