У четвер, 3 жовтня, «Олександрія» зіграла у другому турі Ліги Європи проти бельгійського «Гента». Поєдинок завершився 1:1.

Сьогодні бельгійці не змогли вчасно вилетіти з аеропорту «Львів» через падіння літака АН-12. Унаслідок авіакатастрофи загинуло 5 осіб, ще троє отримали важкі травми.

Спочатку «Гент» на сторінці у Twitter написав, що команда застрягла у Львові через падіння невеликого літака.

Згодом пост видалили. Пізніше керівництво команди написало, що вони не знали інформації про жертви. «Гент» приніс вибачення за попередній пост та висловив співчуття сім’ям загиблим.

Встановлено, що внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 п’ятеро осіб загинули, ще троє доставлені в лікарню з тілесними ушкодженнями.

Правоохоронці встановлюють особи загиблих та травмованих, а також обставини події.

Як писав “Вголос”, транспортний літак Ан-12, який впав під Львовом, належить авіакомпанії “Україна Аероальянс” і летів з Віго (Іспанія) в Стамбул (Туреччина). Літак був в експлуатації більше 50 років.

Вперше літак потрапив в експлуатацію в травні 1968 року і аж до 1995 року перебував на балансі військових частин, після чого в червні його було продано компанії “Львівські Авіалінії”. У січні 2007 року літак перепродали авіакомпанії “Марідіан”, яка володіла Ан-12 аж до 2012 року – поки його не викупила “Україна-Аероальянс”.

Зазначимо, що аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального. Міністр інфраструктури вказав, що загиблих внаслідок падіння п’ятеро.

З’ясувалося, що літак АН-12 авіакомпанії “Україна Аероальянс”, який аварійно сів на грунт у селі Сокільники, міг прямувати до Львова, щоб розвантажити контрабанду. За офіційною інформацією, літак прямував із Віго (Іспанія) до Стамбула (Туреччина). Якщо поглянути на карту, стає зрозуміло, що прямувати з Іспанії до Туреччини через Львів – недоцільно, якщо зупинка у Львові не є обов’язковою.

ІА "Вголос": НОВИНИ