Президент України Володимир Зеленський може навмисно приховувати версію про збиття українського літака в Тегерані заради інтересу РФ.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» сказав очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Компанія МАУ заявляє, що літак був у справному стані. Ну, було б дивно, якби вона заявляла про щось інше. Бо якщо б стало відомо, що літак не був в ідеальному стані, з'ясувалося б, що вони (керівництво МАУ, - ред.) причетні до цієї трагедії.

Багато міжнародних експертів говорять про те, що до збиття можуть бути причетні іранські військові. Згадаємо, що напередодні іранські військові обстріляли військові бази США в Іраку, де не постраждав, на щастя, жоден американський військовий. Але ж вони розраховували на інше. Тобто до точності іранських військових так само є питання, до їхньої фаховості. Тому допустити, що літак МАУ був збитий випадково, невигідний. Чому Зеленський взагалі намагається відкинути цю версію? Бо це не сподобається Росії, яка має близькі стосунки з Іраном.

Чи могла відбутся якась інша причина? Звичайно. Робити передчасні висновки неправильно. Але і приховувати правду - так само неправильно. Тут головне, щоб Україна не стала маріонеткою в руках геополітичних гравців. Українська держава в першу чергу повинна дбати про українські інтереси та українських громадян. Тому маємо бути мудрими, виваженими, але й говорити нашим громадянам правду», - зазначив політик.

«Треба визнати, що дозвіл літати над лінією, на якій ведуться військові дії, це була помилка. Ненавмисна, але помилка. Україна мала заборонити польоти над цією територією, як це зробили США. Якби заборонила - трагедії з літаком МАУ не сталося б. Недогледіли. Тому коли Зеленський каже, що кожен керівник держави має розуміти, що людське життя є надважливим, це він мав би в першу чергу сказати сам собі», - додав Любомир Мельничук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ