Небезпечні пакунки та пакунки з очима тварин до посольств України в Євросоюзі надсилає група росіян, які живуть у ЄС.

Про це голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив у інтерв’ю Obozrevatel.

«Моя версія з того обсягу інформації, яким я володію станом на зараз, і це важливий наголос: це робить якась групка навіжених російських саатєчествєнніков, яка живе на території ЄС, в основному в Німеччині», – сказав міністр.

«І робить вона це не самостійно, а реалізовуючи прямі чи непрямі вказівки російських спецслужб. Тобто діють російські спецслужби не напряму, а вони знайшли оцих навіжених і придумали їм таку історію», – наголосив Кулеба.

Проте очільник МЗС не володіє наразі інформацією, чи причетні до цього особи є пов’язаними з тими, які хотіли вбити канцлера Німеччини Олафа Шольца та влаштувати в країні переворот.

«Я коли прочитав цю новину, в мене була така думка, але поки що наразі вона не підтверджена жодними фактами. Але я не здивуюся, якщо це буде так. Утім, наразі в мене немає жодних фактів із цього приводу», – розповів український міністр.

Нагадаємо, від кінця листопада і досі до низки посольства України надходять підозрілі пакунки та листи з рештки тварин. Деякі пакунки містять вибухівку. Вже 33 такі відправлення надійшли до дипвідомств у 17 країнах. В українському МЗС вважають це спробою залякати дипломатів та посіяти паніку.

Додамо, Київський метрополітен не може відновити роботу у зв'язку з дефіцитом електроенергії після дев'ятого масованого ракетного удару.

ІА "Вголос": НОВИНИ