Сьогодні Будинок культури «ЛОРТА» Державного підприємства «Львівський Державний завод «ЛОРТА» офіційно передали у комунальну власність територіальної громади міста Львова.

Про це повідомила депутатка фракції «Європейська Солідарність» у ЛМР Уляна Пак.
 
"Сьогодні у складі спеціальної комісії я підписала акт прийому-передачі відповідного майна з державної у комунальну власність. Так, це лише початок тривалого і складного шляху поки Будинок культури знову наповниться дитячим сміхом та творчою і креативною метушнею", - повідомила вона
 
За словами депутатки, попереду Будинок Культури в одному з густонаселених районів Львова попереду чекає ще довгий та коштовний процес реставрації, проте перший крок вже зроблено. 

 
«Важливо зараз спільно з громадою розробити стратегію наповнення та розвитку Будинку Культури, опрацювати усі можливі джерела залучення фінансування. Ще влітку 2020 ми збирали підписи львів’ян для збереження Будинку культури, а вже сьогодні приміщення у власності громади! Ми очікували цього рішення більше 10 років і знали, що цей день точно настане!», - говорить Уляна Пак.
 
Нагадаємо, Будинок культури «ЛОРТА» вже більше десяти останніх років не використовувався та руйнувався. Ще з 2008 року у будинку відімкнуте опалення. До цього будівля перебувала на балансі Державного підприємства «Львівський завод «ЛОРТА» Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ».

 

Передача приміщення у комунальну власність територіальної громади міста Львова – передвиборча обіцянка фракції «Європейська Солідарність».

Зауважимо, як писав «Вголос», львівські депутати погодили перехід Будинку Культури з державної у комунальну власність ще 17 червня. 
 
«Колись ця величезна будівля площею 5,5 тис. кв. м була одним із ключових культурних центрів. Тут відбувалися концерти та виставки, працювали різноманітні гуртки та студії, завжди був рух і багато людей. Але близько п‘ятнадцяти років тому все зупинилося. Приміщення стояло без діла та руйнувалося аж дотепер», - писав тоді секретар Львівської міськради Маркіян Лопачак.
 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ