Таке звернення депутати ухвалили під час сесії Львівської обласної ради у вівторок, 15 березня, інформує кореспондент «Вголосу».

У зверненні сказано, що за станом на сьогодні палац перебуває у власності Об’єднання профспілок Львівщини – громадської організації. Формально там проводять тренування ДЮСШ «Спартаківець», однак фактично діти змушені займатися тенісом на відкритих майданчиках. Дитячі спортивні змагання проводять на тенісних кортах в інших місцях, орендованих у комерційних структур, що потребує значних фінансових витрат.

«Спортивну споруду площею більше ніж 2200 квадратних метрів не використовують за цільовим призначенням. Останнім часом спортивних заходів у ній не проводили взагалі. Натомість приміщення Палацу спорту займають понад 20 орендарів, починаючи від спортмагазинів, майстерні з ремонту взуття, кафе, перукарень та завершуючи різноманітними саунами та соляріями із сумнівним набором послуг. На критих кортах у режимі нон-стоп проводять різні комерційні виставки. Потроху споруда перетворюється на такий собі «шанхай», обростаючи прибудовами та торговельними точками», – наголошують депутати.

Крім того, вони зазначають, що Палац ігрових видів спорту «Україна» перебуває в украй занедбаному стані та справляє гнітюче враження. Дах протікає і весь вкрився іржею, у приміщеннях – сирість. Це свідчить про безгосподарне та неналежне ставлення керівництва закладу до виконання своїх обов’язків.

Депутати Львівської обласної ради підтримують позицію Федерації тенісу України та Федерації тенісу Львівської області щодо повернення законним шляхом (не виключаючи і судових позовів) у власність територіальної громади м. Львова Палацу ігрових видів спорту «Україна», а також схвалюють готовність федерації взяти на себе витрати на ремонт з подальшим використанням цієї споруди винятково для потреб ігрових видів спорту, зокрема тенісу.

ІА "Вголос": НОВИНИ