Сихівський районний суд обрав запобіжний захід мешканцю Ужгорода, який 14-го квітня ймовірно підпалив церкву у Сихівському районі Львова.

У Єдиному реєстрі судових рішень йдеться про те, що мешканець з Ужгорода підозрюється в тому, що 14.04.2023 приблизно о 02:10 год., перебуваючи на території церкви «Різдва Пресвятої Богородиці», що за адресою: м. Львів, майдан Святого Івана Павла ІІ, 1, маючи умисел на пошкодження чужого майна шляхом підпалу, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, поставив під головні двері головного входу у вказану церкву попередньо підпалений верхній одяг, внаслідок чого відбулось займання вогнем зазначених дверей, що призвело до загоряння та їх пошкодження.

Окрім того, цей чоловік 14.04.2023 приблизно о 04:07 год., перебуваючи на території церкви «Різдва Пресвятої Богородиці», що за адресою: м. Львів, майдан Святого Івана Павла ІІ, 1, продовжуючи свій злочинний умисел на пошкодження чужого майна шляхом підпалу, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, поставив під бічні ліві двері головного входу у вказану церкву попередньо підпалений верхній одяг, внаслідок чого відбулось займання вогнем зазначених дверей, що призвело до загоряння та їх пошкодження.

Фото Суспільне Львів

Своїми умисними протиправними діями мешканець Ужгорода спричинив парафії «Різдва Пресвятої Богородиці» УГКЦ у місті Львові матеріальну шкоду на суму 60000 гривень.

Ким є палій ?

У цьому ж рішенні йдеться детальніше про особу чоловіка, який підпалив двері церкви.

У ході розгляду клопотання враховано відомості про особу підозрюваного, який неодружений, має дітей, однак позбавлений батьківських прав щодо однієї дитини, 2020 р.н., не працює, без постійного місця проживання, його вік, стан здоров`я.

Також взято до уваги те, що чоловік згідно зі ст. 89 КК України вважається таким, що судимості не має, однак щодо нього Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області розглядається кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України, останній перебував в розшуку та щодо нього застосовувались приводи.

Крім цього, чоловік підозрюється у вчиненні умисного кримінального правопорушення проти власності, вчиненого шляхом підпалу, яке належить до тяжких та за яке передбачено покарання виключно у виді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

ІА "Вголос": НОВИНИ