На фасаді будинку №49 на вулиці Генерала Тараса Чупринки у Львові з’явиться меморіальна таблиця в пам'ять загиблого Героя України Тараса Матвіїва.

Таке рішення сьогодні, 20 серпня, затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Як повідомив секретар міськради Маркіян Лопачак, у цьому будинку розташований факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, де Тарас навчався.

«Тарас Матвіїв був молодшим лейтенантом, командиром взводу 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила. На війну пішов добровольцем, у складі «Карпатської Січі». Воював у Пісках і захищав Донецький аеропорт. З 2019-го служив у лавах ЗСУ. Загинув 10 липня 2020-го біля Троїцького на Луганщині. Тоді, під час ворожого обстрілу, одна із мін влучила в бліндаж, де було двоє наших вояків. Бліндаж загорівся і обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу та врятував побратимів, допомігши їм дістатися до безпечного місця. У цей час на позицію впала ще одна міна. Тарас загинув», - говорить Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», сьогодні виконком також виділив 145 захисникам України матеріальну допомогу по сто тисяч гривень кожному.

Нагадуємо, що у зоні ООС загинув Василь Островський. Боєць перебував на бойовому чергуванні, коли куля ворожого снайпера влучила в нього. 

ІА "Вголос": НОВИНИ